Trebuie să admitem dezvoltarea tehnologiei ne-a ușurat existența. Telefoane mobile, aparate de fotografiat, roboți de bucătărie și multe altele sunt câteva dintre elementele cheie care compun viața noastră.

În plus, importanța tehnologiei pentru dezvoltarea economică este larg recunoscută, având în vedere impactul pe care îl poate avea tehnologia asupra succesului, supraviețuirii sau insuccesului activității economice a companiilor, în special într-un mediu de concurență intensivă și globală.

Încă nu știm dacă în curând vom avea și mașini speciale pentru a ne teleporta oriunde dorim, dar îți prezentăm câteva lucruri despre tehnologie, pe care probabil nu le-ai mai auzit.

1. Există o fabrică în Japonia care poate funcționa nesupravegheată și 30 de zile, pentru că totul este făcut de roboți.

2. Pe glob sunt mai mult de 682 de milioane de iPhone-uri.

3. În Mexico City există urne de gunoi speciale care oferă Wi-Fi gratuit persoanelor care ies să plimbe câinii

4. Cuvântul robot provine din limba cehă, robota. Tradus în engleză, robota înseamnă muncă forțată.

5. Primul aparat de fotografiat a făcut o fotografie în 8 ore.

6. Primul logo Apple i-a fost atribuit lui Isaac Newton stand sub un copac, cu un măr care era pe cale să îi cadă în cap.

7. Aproximativ 1 din 8 cupluri căsătorite în prezent s-au cunoscut pe Internet.

8. Companiile care produc echipamente tehnologice testează produsele noi în Noua Zeelandă, întrucât în cazul în care un produs este un eșec – știrile despre el nu se răspândesc atât de repede.

9. Casa lui Bill Gates a fost proiectată pe un Mac.

10. În 2012 NYU-Poly au construit un pește robot. Acesta a fost introdus într-un acvariu plin cu pești vii pentru a fi testat și imita atât de bine peștii încât a devenit liderul lor.

Share on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here