Parcurile auto ale Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră au fost completate cu alte șase autoturisme capabile să funcționeze în condiții de teren pe parcursul întregului an. Donația vine din partea Misiunii EUBAM, care, în luna iunie a anului 2016 a mai transmis spre folosință opt automobile similare, utilizate anterior de către Misiune.

Ceremonia de predare-primire a autovehiculelor respective s-a desfășurat astăzi, 12 octombrie, în prezența șefului Misiunii EUBAM, Ambasadorul Andrew Tesoriere, șefului Misiunii OIM, Antonio Polosa, Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, șefului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari și șefului adjunct al Secției Operaționale din cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Marco Gemmer.

Vitalie Vrabie i-a mulțumit șefului EUBAM pentru susținerea permanentă a eforturilor Serviciului Vamal privind eficientizarea activității, exprimându-și certitudinea că: ”Aceste dotări vor contribui semnificativ la sporirea capacităților operaționale și de intervenție ale subdiviziunilor specializate ale celor două autorități în cadrul misiunilor de supraveghere și control desfășurate.”

Pe lângă asistența tehnică și metodologică acordată, Misiunea continuă să consilieze zilnic ofițerii vamali și polițiștii de frontieră la frontiera moldo-ucraineană cu privire la controalele la frontieră, procedurile vamale, analiza riscurilor și măsurile de combatere a criminalității transfrontaliere. Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră beneficiază de asistența EUBAM începând cu anul 2005.

Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here