Weekend-ul trecut, pe întreg teritoriul țării, ofițerii de patrulare au desfășurat acțiuni de depistare a șoferilor care încalcă regulile de circulație. Printre cele mai grave încălcări comise de conducătorii auto se numără depășirea vitezei și condusul în stare de ebrietate, informeaza AutoBlog.

Astfel, pentru că s-au aventurat pe drumurile publice peste limita de viteză admisă prin legislaţie, un total de 364 de conducători au fost trași pe dreapta şi sancţionaţi. Mai mult decât atât, alţi 40 de șoferi au fost depistați conducând automobilele în stare de ebrietate, punându-și atât viața proprie în pericol, cât şi a celor din jur.

De asemenea, în aceste zile INP a desfăşurat operațiunea numită „UMBRIȘ”, cu scopul de a diminua numărul persoanelor implicate în diferite incidente din cauza geamurilor sau a portierelor din față umbrite. În total 71 de șoferi au fost amendaţi şi obligaţi să-şi scoată foliile de pe geamuri.

INP aminteşte că, încălcarea regulamentului circulației rutiere duce la provocarea accidentelor rutiere, în rezultatul cărora pot surveni decese.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here