Cărţile reprezintă abia a treia categorie de produse care generează cele mai multe venituri pentru magazinul online elefant.ro, în spatele căruia se află fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza. Asta chiar dacă start-up-ul a fost fondat iniţial ca librărie online.

Ca număr de produse vândute, categoria de cărţi se află însă în continuare pe primul loc dat fiind preţul mai redus al acestor produse. Pe primele două locuri în funcție de veniturile generate sunt categoriile de fashion – articole vestimentare, încălţăminte şi accesorii (genţi, ochelari, ceasuri) şi produsele de îngrijire personală (parfumuri, cosmetice). Poziţia acestora variază în funcţie de lună.

Re­tai­lerul online elefant.ro este administrat de compania Elefant Online, controlată la rândul său de compania Millennium Gold Resources Limited înregistrată în Cipru și Catalyst România.  

Elefant a fost lansat ca o librărie online în 2010. În perioada 2014 – 2016, compania a cunoscut o extindere puternică prin dezvoltarea rapidă a ofertei sale de produse și prin diversificarea modalităților de livrare, prin înființarea mai multor puncte de livrare în mai multe orașe din țară, inclusiv prin extinderea în Republica Moldova.

Anul trecut Elefant Online a înregistrat a­fa­ceri de 113,3 milioane de lei (25,2 milione de euro), în creștere cu 46% comparativ cu anul anterior.

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here