Cercetători susține că în 2018 un miliard de oameni ar putea suferi în urma unor cutremure devastatoare apărute ca rezultat al încetinirii rotației Pământului.

Dr. Roger Bilham de la Universitatea din Colorado și Rebecca Bendick de la Universitatea din Montana au studiat cutremurele cu un scor mai mare de 7 pe scara Richter, care au avut loc din 1900 încoace. Au descoperit perioade de cinci ani când rotația Pământului a încetinit, urmate de perioade de activitate seismică mai puternică.

Cel puțin 20 de cutremure ar putea să lovească regiunile tropicale în următoarele 12 luni, comparativ cu cele șase din anul precedent. Acest lucru s-ar datora fluctuațiilor mici ale rotațiilor Pământului, conform celor doi oameni de știință. Fluctuațiile sunt atât de mici, încât zilele sunt încetinite cu maxim o milisecundă.

Dacă pentru noi este insesizabil, pentru Pământ lucrurile nu stau chiar așa. Schimbările acestea afectează comportamentul miezului Pământului. „Pământul ne oferă un avertisment de cinci ani pentru următoarele cutremure”, a spus Bilham.

Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here