Silvia Radu pledează pentru înlocuirea treptată a corpurilor de iluminat existente cu cele de tip LED pe sectorul iluminatului public din capitală, pentru a reduce din consumul de curent electric.

Lucrările de restabilire a reţelelor de iluminat public din Chișinău, care au fost afectate după calamitățile naturale din luna aprilie, vor fi finalizate aproximativ pînă la finele lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie 2018.

De menționat că pe parcursul anului curent au fost executate lucrări de reconstrucție a sistemelor de iluminat pe mai multe străzi. Lucrările au fost realizate cu corpuri de iluminat de tip LED, care au consum redus de energie electrică.

În context, Silvia Radu i-a solicitat șefului Regiei „Lumteh” ca următoarele achiziții făcute de întreprindere să fie cu echipamente de tip LED, în scopul reducerii consumului.

Totodată, șefa primariei a cerut efectuarea calculelor pentru diferența de consum de energie electrică, prin utilizarea corpurilor de iluminat de tip LED față de cele existente, pentru a estima perspectiva înlocuirii în totalitate a tehnologiilor vechi cu cele tip LED.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here