În capitală s-a desfășurat Forumului Naţional al Femeilor din Moldova cu genericul „Antreprenoriatul feminin – potenţial de dezvoltare regională”. Evenimentul a avut drept scop susținerea dezvoltării antreprenoriatului feminin și identificării oportunităților de implicare a femeilor în viața economico-socială a țării noastre.

Secretarul general al Guvernului, Liliana Palii, a remarcat importanța consolidării dialogului dintre femeile din Republica Moldova, în vederea evaluării constrângerilor care afectează antreprenoriatul feminin și a perspectivelor în sfera businessului. “Conferința de astăzi este importantă deoarece ne va permite să fructificăm exemplele femeilor de succes care cu dedicație creează afaceri și contribuie la dezvoltarea durabilă a țării noastre. Sunt sigură că antrerprenoriatul feminin este un instrument care va permite să ridicăm împreună nivelul de trai în Republica Moldova”, a menționat Secretarul general al Guvernului.

În context, Lilia Palii a vorbit despre măsurile întreprinse de Executiv în vederea creării unui mediu de afaceri atractiv, referindu-se la reformele inițiate în domeniu, dar și la acțiunile desfășurate în vederea promovării antreprenoriatului feminin. Totodată, Secretarul general al Guvernului a accentuat că asigurarea egalității de gen constituie o prioritate de bază pentru autorități, fiind și unul dintre obiectivele de dezvoltare durabilă de care se va ține cont în procesul de elaborare a noii Strategii de dezvoltare Moldova 2030.

Forumul Naţional al Femeilor

Forumul Național ai Femeilor din Moldova a fost organizat de Platforma Naţională a Femeilor din Moldova în parteneriat cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here