Dacă duminica viitoare vor avea loc alegeri, doar trei partide vor accede în viitorul Legislativ, conform opțiunilor alegătorilor deciși. O spune cercetarea efectuată de Asociația Sociologilor și Demografilor prezentată astăzi, executată pe un eșantion de aproape 1200 de oameni.

54,2% dintre respondenți sunt siguri că vor merge la alegeri, 26,3% probabil se vor prezenta la vot. Totuși, asociația spune că într-un an a scăzut dorința oamenilor de a merge al vot. Anul acesta, cu 6% mai puțini respondenți s-au arătat dornici de a merge la scrutin.

Din totalul tuturor respondenților deciși, puțin peste 800 la număr, cei mai mulți ar vota pentru PSRM, urmați de votanții PAS și cei ai PD. Astfel, dacă ar fi conform sondajului, doar aceste trei partide ar trece pragul electoral de 6 la sută.

Potrivit aceluiași sondaj, PPDA nu ar trece pragul electoral, rămânând sub 5%. Sub 2% sau puțin peste 2% se situează restul partidelor, inclusiv trei dintre partidele parlamentare din actuala legislatură: PCRM, PL, PLDM.

Share on Facebook3Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here