Deschide.md | Iulian Chifu : Nimicul ridicat la rang de acuzație de trădare, cu vulnerabilitate artificială majoră de campanie

Că opoziția pro-europeană din stradă nu are consilieri deloc sau are consilieri de duzină, marginali și complet nespecializați pentru alegeri de o asemenea magnitudine, e un lucru cunoscut. Că repetă greșelile proprii, mai mult | more »

Valeriu Munteanu “Domnule Chifu, ieșiți la lumină. Altfel, să vă fie fie Rușine!”

Mișcarea democratică și antioligarhică din Republica Moldova nu este singură. Ne susțin cetățenii Republicii Moldova, cei de acasă și cei din diasporă, Comisia Europeană și Parlamentul European, precum și majoritatea guvernelor statelor mai mult | more »

Vitalie Călugăreanu // Maimuța Moldovei, выключятелю’ și coordonatorul coordonatorului

Astăzi vorbim despre maimuțe. Ca să le prindă vii, vânătorii din Africa recurg la un șiretlic: pun o piatră de mărimea unui ou într-o scorbură cu diametrul de vreo 6 centimetri. Maimuțele mai mult | more »

Epochtimes-Romania.com | Vladislav Gribincea: În R. Moldova, SIS poate încălca drepturile omului ocolind sistemul de justiţie

Competenţele SIS sunt extrem de largi şi ar putea duce inclusiv la supraveghere generală şi blocarea activităţii presei pentru anumite perioade de timp, afirmă expertul de la Centrul de Resurse Juridice. În mai mult | more »

Dorin Chirtoacă : Regimul dictatorial Plahotniuc – Dodon comite o altă ticăloșie față de România, umilirea fostului președinte Traian Băsescu

Dorin Chirtoacă :  Pe 7 noiembrie, la împlinirea fix a 101 ani de la revoluția bolșevică a lui Lenin, în anul Centenarului Unirii, după 1000 de grădinițe reparate, gazoduct Iași – Ungheni, mai mult | more »

Washington-ul îl va pune în curând pe Plahotniuc pe făraş

EXPERT | Washington-ul și-ar putea revizui relația cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Washingtonul şi-ar putea schimba în curând atitudinea în raport cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, consideră analistul politic de la Jamestown Foundation, Vladimir mai mult | more »

O noua investigatie Rise.md : GBC — din offshorul lui Plahotniuc în Gibraltar

Acum câteva luni, Finpar Invest SRL — companie de bază în imperiul imobiliar al oligarhului Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat (PD), a vândut trei proprietăți în valoare de peste jumătate de miliard mai mult | more »

Directorul revistei Newsweek România, Sabin Orcan „Domnul Plahotniuc este un mafiot, este agent al Serviciului de Informatii Externe al României”

Directorul revistei Newsweek România, Sabin Orcan, sustine cã „lui Plahotniuc i-au reusit toate schemele ilegale, tocmai pentru cã ar fi agent al serviciilor secrete de peste Prut”, referindu-se la cazul Comcereal. Declaratiile mai mult | more »

Ilan Shor, mastermind of Moldovan Bank Heist Bids for Parliament. What if he fails ? Bzzzum to Israel !? Because the place in Moscow is unfortunately occupied by the „Balabol”

lan Shor’s run for parliament could effectively keep him out of jail as the convicted mastermind of a $1 billion theft that almost bankrupted Moldova. Madalin Necsutu BIRN Chisinau He’s the 31-year-old mai mult | more »

Adevarul.ro | Mihai Vacariu : Frăţia dictatorilor sau ruperea de Europa

Nu poţi să nu fii cu adevărat trist, să nu simţi că îţi pieri încrederea în umanitate, când vezi o fotografie ca cea care a devenit virală zilele acestea pe reţelele de mai mult | more »

Adevarul.md | Lupta Binomului Plahotniuc-DodoLupta Binomului Plahotniuc-Dodon cu „terorismul“ didactic | Analiză realizată de Valentin Buda

Republica Moldova s-a săturat să mimeze intenţiile unui viitor european, revenind, cu „ajutorul“ binomului Plahotniuc-Dodon, în zona suprarealismului geopolitic unde se afla acum 10 ani, în timpul guvernării comuniste. Concubinajul celor doi mai mult | more »

ISIS??? Nu, SIS! // Deschide.md : Cei 7 cetățeni turci sunt într-un penitenciar din Istanbul. Au fost scoși din RM cu altă identitate

Cei șapte cetățeni turci, de la conducerea Liceului Orizont, care ieri au fost expulzați de către SIS, se află într-un penitenciar dintr-un oraș de lângă Istanbul, susțin avocații lor. La rândul ei, mai mult | more »

VIDEO „Paradisul oligarhului”. RISE Moldova prezintă câteva dintre vilele de lux ale lui Vlad Plahotniuc, în valoare de peste 30 milioane de euro

Jurnaliştii de la RISE Moldova au realizat o investigaţie despre vilele de lux ale liderului PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. Aceştia scriu că politicianul a avut grijă să-şi ascundă proprietăţile mai mult | more »

Ilan Shor a plecat în Israel, chiar dacă are interdicție de a părăsi țara

Primarul de Orhei Ilan Shor, condamnat în primă instanță la 7 ani și jumătate de închisoare, care se află în prezent sub control judiciar cu interdicție de a părăsi Republica Moldova, a mai mult | more »

Plahotniuc : “l’uomo più temuto della Moldavia”. Soltanto il 2 per cento di loro si fida ancora di Plahotniuc

La Moldavia è sempre un posto interessante Soldi che spariscono dalle banche, spionaggi, complotti per uccidere i politici: sono solo alcune delle storie che arrivano dalla piccola repubblica divisa tra Russia ed mai mult | more »

OCCRP.org : Two huge scams. One Moldovan businessman. Ilan Shor

In the Republic of Moldova, they call it the “Theft of the Century.” In 2014, $1 billion was drained from three banks in Europe’s poorest country into a web of secretive offshore mai mult | more »

Realitatea.net : Cozmin Guşă despre implicarea lui Plahotniuc în protestul din 10 August din Piata Victoriei. Golanii lui Plahotniuc au provocat piaţa

Oamenii lui Plahotniuc care au venit în ajutorul lui Dragnea cu acel autocar misterios din piaţa Dorobanţi”, a declarat consultantul politic, adăugând că aceştia aveau pe tricourile lor înscripţionat “Fără penali” ca mai mult | more »

Что ещё должно произойти, чтобы все до единого человека поняли, что Додон – вассал Плахотнюка ?

Уважаемые граждане, Что ещё должно произойти, чтобы все до единого человека поняли, что Додон – вассал Плахотнюка ? Неужели для этого нужно посмотреть запись, как он берёт деньги за голосование за Тимофти mai mult | more »

Radio Free Europe: Moldovan New Tax Measures ‘Legalize Fraud’ . Plahotniuc accused of being involved in the disappearance of the $1 billion

The International Monetary Fund (IMF), the World Bank, and the EU and the U.S. embassies to Moldova have all criticized the new fiscal measures and urged their reversal. “Moldova has committed itself mai mult | more »

Deutsche Welle: Dodon, „opozantul” aflat la discreția lui Plahotniuc. Dodon, părtaș la legalizarea banilor de origine criminală?

Pachetul de legi fiscale, care prevede, între altele, legalizarea bunurilor și capitalurilor nedeclarate, votat de majoritatea parlamentară controlată de PD, a fost promulgat de Igor Dodon. Au fentat FMI și Banca Mondială mai mult | more »

ZdG.ro / Diaspora revine acasă pe 26 august: „Ajunge să fim umiliți, dezbinați și indiferenți!”

Mai mulți reprezentanți ai diasporei s-au mobilizat și au creat un filmuleț video în care fac apel la moldovenii plecați peste hotare să își recapete forța, curajul și mândria de odinioară și mai mult | more »

Deschide.md // PUN Nisporeni cere PAS, PLDM și PPDA să-l invite pe Băsescu la protestul din 26 august

Președintele Organizației teritoriale PUN Nisporeni le cere liderilor politici ai PAS, PLDM și PPDA să-l invite pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, la protestul din 26 august, care va avea loc mai mult | more »

 

Valeriu Munteanu “Domnule Chifu, ieșiți la lumină. Altfel, să vă fie fie Rușine!”

Mișcarea democratică și antioligarhică din Republica Moldova nu este singură. Ne susțin cetățenii Republicii Moldova, cei de acasă și cei din diasporă, Comisia Europeană și Parlamentul European, precum și majoritatea guvernelor statelor membre. Din România ne susține opozita și în primul rând PNL condus de Ludovic Orban. Ne susțin și cele mai importante organizații românești din societatea civilă. Aceasta înseamnă că le pasă de noi, că încă mai cred în parcursul european al Republicii Moldova, iar regimul anti-european Plahotniuc-Dodon este izolat pe plan internațional.

Deranjat (cu nuanțe de înspăimântare) de perspectiva pierderii alegerilor parlamentare, ceea ce ar însemna pierderea puterii și a privilegiilor, Plahotniuc s-a gândit, nici mai mult, nici mai puțin, decât să-i împiedice să candideze, chiar pe unii dintre cei mai proeminenți liderii ai opoziției, Maia Sandu și Andrei Nastase. În acest scop a pus la cale o „Operațiune” de dezinformare tipic kaghebistă, cu numele de cod “Open Dialog”. Televiziunile din trustul de presă al democraților, site-urile lor fantomă de pe “Lista rușinii” au turnat tone de zoaie peste Maia Sandu și Andrei Năstase. Liderul PD a ajuns pană acolo încât a înființat și o comisie parlamentară ca vector al dezinformării și al propagandei negre. Iar minciunile și dezinformarea au curs gârlă în urma acestei comisii formată în exclusivitate din deputați democrați și socialiști.

Carl Marx spunea că stafia comunismului bântuie Europa. Spațiul virtual al Republicii Moldova este bântuit de alta stafie, Iulian Chifu, un fost consilier al lui Traian Băsescu, care acționează, din păcate, ca agent de influență al lui Vladimir Plahotniuc.

Sub pretextul unei “analize” publicate pe site-ul renegatului Anatolie, care s-a lepădat de Partidul Liberal în favoarea lui Plahotniuc, Chifu adună și el pietre de pe jos și aruncă în Maia Sandu și Andrei Năstase.

Chifu pretinde cu prefăcătorie că ar simpatiza opoziția și este doar un sfătuitor de bună credință, o învață ce să facă, de la înălțimea lui de “analist”. Ii ceartă pe Sandu și Năstase că au ignorat comisia lui Plahotniuc și ii coboară, în același timp, la nivelul băltoacei politice moldovenești, pentru a transmite electoratului mesajul că “toți sunt la fel” cu scopul de a demobiliza electoratul opoziției.

Chifu ar trebui să știe că sfaturile nesolicitate sunt nepoliticoase, iar dumnealui nu i-a cerut nimeni sfatul, sau cel puțin nu opoziția democratică. Mai degrabă Chifu ar trebui să-l sfătuiască pe Plahotniuc, să încheie cu dumnealui un contract de consultanță, înregistrat în contabilitate și să plătească taxe și impozite pe banii pe care i-ar încasa legal de la „cei trei trandafiri” pentru sfaturile sale. Așa ar fi mult mai cinstit și transparent. Și dacă domnul Chifu s-ar poziționa cinstit alături de Plahotniuc, poate chiar am intra în dialog cu dumnealui. Odată ce și-ar declara interesul am ști că vorbim cu un om al lui Plahotniuc și ar exista un dialog civilizat și în cunoștință de cauză între reprezentanți ai părților opuse ale spectrului politic.

Comentariul d-lui Chifu la postarea d-lui Munteanu | Iulian Chifu : Opiniile sunt libere. Daca vrei tu sa te faci de ras… e la liber. De decenta si bun simt nu cred ca merita sa-ti vorbesc. Nu intra in vocabularul arivistilor politici. Da, stiu ca locul pe liste costa … Deci pentru tine, nu am decat trei cuvinte: ignore, ignore, ignore…

Însă, până nu iese la lumină, domnul Chifu ar trebui, mai bine, să tacă, iar în caz contrar, să vă fie Rușine.

Valeriu Munteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: