Deschide.md | Iulian CHIFU // Dodon, ți se pregătește ceva!

Ceban, lider neînscăunat al socialiștilor naționali și pro-europeni. A trecut dușul rece al alegerilor locale anticipate pentru Primăria Chișinău. De altfel singura rămasă să dispute și un tur doi. Și ne-am obișnuit mai mult | more »

JurnalTV.md : „Cine este Vaja Jhashi?”

Are firme prin offshoruri, în care figurează cu nume diferite. Are prieteni cu influenţă, printre care ambasadori sau bancheri demni de supranumele „negru”. Este campion mondial la kickboxing. Miniștrii îi zâmbesc în mai mult | more »

Deschide.md : Patru partide şi-au anunţat sprijinul pentru Năstase. Ce scenarii admit analiştii pentru turul II

Analiştii politici salută coagularea forţelor partidelor de dreapta pentru susţinerea lui Andrei Năstase la funcţia de primar al municipiului Chişinău, după ce candidatul PPDA a ieşit în cel de-al doilea turul de mai mult | more »

Deschide.md: Silvia Radu își dă demisia din funcția Primar Interimar al Municipiului Chișinău

Silvia Radu își dă demisia din funcția Primar Interimar al Municipiului Chișinău, după cum rezultă dintr-o notă publicată pe Facebook. „Vreau să mulțumesc cetățenilor Chișinăului care s-au prezentat la vot, să le mai mult | more »

Cum arată și ce lungime au buletinele de vot pentru alegerile de mâine. În afara de Chisinau si Balti, maine inca 5 localitati isi vor alege primarul

Buletinele de vot din Capitală sunt cele mai lungi și măsoară 32 de centimetri. Acestea sunt atât în limba română, cât și în rusă și conțin numele celor 11 candidați care vor mai mult | more »

10TV.md / Sute de maşini spre Bucureşti! Moldova cere infrastructură care să o scoată din izolare

Sute de maşini de mare tonaj, dar şi autoturisme au plecat în convoi dinspre Moldova spre Bucureşti, pentru a cere din nou Guvernului urgentarea celor două mari proiecte de autostradă pentru Moldova: mai mult | more »

NewsMaker.md : „Ce înseamnă Plahotniuc – cel mai îngrozitor din secretele Europei de Est”. Cum un articol din presa americană a devenit scandal în Moldova

Articolul despre activitatea ambasadorului SUA în Germania Richard Grenell, care a fost postat pe site-ul publicației americane „Observer”, a provocat multă zarvă în Moldova. O jumătate din textul intitulat „De ce ambasadorul mai mult | more »

10TV.md : Chișinăul semnează pentru Unire! George Simion: Votați candidatul unioniștilor la alegeri

Și în Republica Moldova vor fi colectate semnături pentru modificarea Constituției României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova. Campania  demarată de cele peste 130 de asociații și mai mult | more »

Adevarul.md | Razvan Voncu : Mulţumim invadatorilor, că ne-au invadat cu blândeţe…

„Trupele ruse din Transnistria reprezintă tocmai promisiunea de noi vărsări de sânge, în viitor“ Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. mai mult | more »

The Guardian : Moldova PM rules out reunification with Romania. Pavel Filip opposed to tie-up with neighbour despite growing calls for countries to unite

Moldova’s government has ruled out reunification with Romania despite a surge in demands for the two countries to unite. The prime minister, Pavel Filip, said Moldova’s place was as a sovereign state, mai mult | more »

10TV.md : Comisia Europeană spune ADIO limbii „moldovenești”! În Moldova limba de stat este româna

Un europarlamentar român, Andi Cristea, a cerut Președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker scoaterea limbii moldovenești din lista de limbi a site-ului Comisiei Europene, secțiunea dedicată Consultării privind Viitorul Europei. Cristea a adresat mai mult | more »

Newsweek Romania : Pionii lui Putin. Masoneria KGB trece Prutul

Interesele spionilor ruși s-au intersectat cu afacerile masonilor șefi din România și Moldova, la care au aderat și ofițeri din rândul serviciilor secrete românești. Anatol Coman și Boris Golovin au făcut parte mai mult | more »

Cuvintul.md : Tirajul de vineri al ziarului regional ”Cuvântul” din Rezina a fost sechestrat joi de către Poliție. Prim-ministrul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să declanșeze de urgență o anchetă

anticoruptie.md Tirajul de vineri al ziarului regional ”Cuvântul” din Rezina a fost sechestrat joi de către Poliția din Rezina. Un angajat al tipografiei transporta cu automobilul propriu tirajul ziarului, 3800 de exemplare, mai mult | more »

Sergiu Burlacu, candidatul PUN la primaria din Bălți, a fost la Crucifix „Am comemorat victimile celui de-al doilea război mondial în zona Bălţiului”

Cel de-al doilea război mondial a lăsat o amprentă dureroasă asupra întregii Europe, condamnăm regimurile hitlerist şi stalinist, în mod egal. Două regimuri la fel de criminale și inumane. În această zi, mai mult | more »

Codreanu vs. Munteanu. Bătălia pentru Primăria Municipiului Chișinău, continuă

 Bătălia pentru Primăria Municipiului Chișinău, continuă. Puterea de dreapta mai este încă în căutarea candidatului unic la alegerile locale din luna mai, iar una dintre soluții este ca Valeriu Munteanu, candidatul Partidului mai mult | more »

B1.ro | Interviu cu Constantin Codreanu, candidat la Primăria Chișinăului: Visul lui Dodon este să îngenuncheze Capitala, cel mai important bastion al unionismului. Jocul socialiștilor este ca o matrioșka rusească

Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale la Primăria Chișinăului, afirmă că scrutinul la care participă este unul decisiv, pentru că, susține el, primăria Capitalei Republicii Moldova ”nu poate ajunge pe mâna socialiștilor mai mult | more »

Adevarul.md : VIDEO Vlad Ţurcanu, fostul consilier al lui Nicolae Timofti, se alătură echipei lui Constantin Codreanu

„Este un om pe care l-am preţuit întotdeauna”, aşa l-a descris candidatul PUN la funcţia de primar de Chişinău, Constantin Codreanu, pe noul său consilier, Vlad Ţurcanu, cel care în perioada anilor mai mult | more »

10TV.md : „Păcatele” Silviei Radu de la Fenosa. Raportul secret al ANRE care o face vulnerabilă

“Cheltuieli suplimentare și ineficiente în sume considerabile” și “nerespectarea pricipiului eficienței maxime la costuri minime”. Sunt doar câteva din concluziile unui raport ANRE efectuat în 2013 legat de activitatea din perioada anilor mai mult | more »

Radio Europa Libera : Generația Emigrației, Diaspora tânără a Moldovei

Republica Moldova este o țară tânără, dar cu tot mai puțini tineri. 16 la sută dintre cetățenii cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani sunt plecați la muncă peste hotare, mai mult | more »

10TV.md : Veste bună pentru chișinăuieni. Autobuze noi, venite din București. Cum arată acestea

Reprezentanți ai Primăriei Chișinău au mers la București să preia autobuzele donate de primarul Municipiului București, Gabriela Firea, Chișinăului. Potrivit autorităților municipale, autobuzele sunt utilizate, dar se află într-o stare bună. Unitățile de mai mult | more »

Deschide.md : Nantoi despre protocolul numerelor neutre pentru transnistreni: Cine nu i-a f***t pe moldoveni?!

La Râbniţa şi Tiraspol vor fi create oficii de înregistrare a autovehiculelor transnistrene în virtutea mecanismului de participare a mijloacelor de transport din zonă la traficul rutier internaţional, potrivit analistului Oazu Nantoi, mai mult | more »

POLITICA CU NATALIA MORARI / Constantin Codreanu, candidatul PUN la functia de primar al Chişinăului

 Articole similare:Deschide.md | Socialiștii atacă candidatul PUN la Bălți: Candidați într-un oraș unde unioniștii nu sunt tolerațiMaria Iliuț îl susține pe Constantin Codreanu la primăria Chişinăului! „Constantine, Constantine, de primar îți mai mult | more »

 

Sergiu Burlacu „Dragi bălțeni, nu permiteți corupților să ne fure viitorul nostru, ieșiți la vot în 20 mai, dați șansă prosperității! „

M-am născut în 1990, la Bălţi. Am studiat economia şi am activat în mediul privat. Vreau ca Municipiul Bălţi, oraşul în care m-am născut, am crescut şi locuiesc, să devină un oraş la standarde europene. Vreau bunăstare pentru cetăţeni şi condiţii de viaţă bune. Ca tânăr, îmi doresc să oprim depopularea oraşului nostru.
Ca unionist, văd viitorul oraşului Bălţi şi al Republicii Moldova alături de România. Ca economist, cred în potenţialul oraşului nostru şi în relansarea lui. Municipiul Bălți, asemeni tuturor orașelor din Republica Moldova, se confruntă cu o degradare avansată determinată de infrastructura învechită și precară, lipsa locurilor de muncă și o migrație excesivă.
Știu că și voi vreți o calitate mai bună a vieții, un oraș modern, drumuri bune, servicii de sănătate și educație la standarde europene, locuri de muncă.Vom reuși! Aducem Europa la Bălți!

Principalele mele 10 obiective pentru dezvoltarea Municipiului Bălţi

  • Drumuri noi în municipiu şi în suburbii, prin colaborarea cu Banca Mondială şi Banca Europeană de Dezvoltare şi Reconstrucţie (BERD), dar şi prin accesarea fondurilor puse la dispoziţie de Programul Operaţional România-Republica Moldova, precum şi Programul Operaţional Ucraina-Republica Moldova;
  • Anveloparea tuturor blocurilor şi clădirilor, în paralel cu înnoirea sistemului de termoficare al oraşului;
  • Refacerea în totalitate a reţelei de apă, canalizare şi termoficare, precum şi schimbarea tuturor instalaţiilor de apă, canalizare din blocuri pe fonduri externe, astfel încât pierderile suportate din banii locuitorilor Bălţi să fie eliminate;
  • Înlocuirea parcului de autobuze şi troleibuze în maximum 2 ani;
  • Construcţia de locuinţe pentru tineri. Trebuie să oprim depopularea oraşului nostru;
  • Reabilitarea Spitalului Municipal, astfel încât locuitorii oraşului nostru să beneficieze de asistenţă medicală de calitate, la standarde europene. Un oraş dezvoltat este un oraş cu oameni sănătoşi;
  • Scutire de impozit pe teren pentru investiţiile care vor crea peste 500 de noi locuri de muncă;
  • Realizarea unui parteneriat cu universitatea Alecu Russo, dar şi cu liceele din municipiu pentru a sprijini atât învăţământul superior, cât şi învăţământul profesional;
  • Îmbunătăţirea coeziunii sociale şi integrare culturală. Voi fi un primar al tuturor şi voi face totul ca fiecare cetăţean, indiferent de etnie, să se simtă acasă în oraşul Bălţi;
  • Realizarea unui plan de regenerare urbană, pe termen mediu şi lung, care să facă trecerea de la un oraş gri, marcat de istoria sovietică la un oraş conform standardelor europene.

Viziunea şi misiunea mea

Candidez pentru funcţia de primar al Municipiului Bălţi. ştiu, la fel ca voi, că oraşul nostru are nevoie de un primar care să se bată pentru modernizare, pentru bunăstarea cetăţenilor, pentru revitalizarea oraşului.
Misiunea mea este să aduc Municipiul Bălţi la standarde europene, iar pentru asta avem nevoie să creştem colaborarea cu partenerii externi: în special, cu România, dar şi cu Uniunea Europeană şi SUA.
Este momentul ca, alături de toţi cetăţenii Republicii Moldova, locuitorii oraşului Bălţi să realizeze că şansa noastră o reprezintă apropierea de România şi întoarcerea în marea familie europeană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: