EuropaLibera.org | Primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu : „Am impresia că Republica Moldova e ca un automobil fără volan”

0
1185

În ajunul Zilei Independenţei, în dialog cu edilul de Cimişlia, Gheorghe Răileanu.

Gheorghe Răileanu se află în cel de-al treilea mandat de primar al orașului Cimișlia. Este participant la războiul de la Nistru. În ajunul aniversării independenței R. Moldova, el crede că corupția, politizarea excesivă, lipsa de progrese în investigarea ​f​urtului miliardului”​ continuă să demoralizeze societatea, iar majoritatea cetățenilor nu mai cred că este posibil să se facă ordine în țară fără ajutor din afară.

Gheorghe Răileanu: „Am impresia că țara merge, să dezvoltă ca un automobil fără volan, fără conducere, dar oamenii își caută de interesele lor, de visurile lor, fac tot posibilul, jertfesc timpul liber, jertfesc interesele familiei…”

Europa Liberă: Când apare volanul acestei mașini?

Nu poți să conduci un popor când ți-ai discreditat complet instituțiile statului, poți instala o dictatură, dar orice dictatură noi știm cam cum sfârșește…

Gheorghe Răileanu: „Volanul poate apărea numai atunci când poporul va recăpăta încrederea față de conducători, că nu poți să conduci un popor când ți-ai discreditat complet instituțiile statului, poți instala o dictatură, dar orice dictatură noi știm cam cum sfârșește.”

Europa Liberă: Dar politicienii aceștia sunt veniți din mase, din această națiune?

Gheorghe Răileanu: „Sunt politicieni care, practic, nu este vocația lor politica, nu este o politică adevărată, că politica ar trebui să fie făcută în interesele societății, bazată pe niște principii democratice, dacă ne gândim că ei au fost aleși, dar dacă nu au fost aleși și au acaparat puterea este altceva. Ei nu sunt politicieni, sunt niște oameni de afaceri, care aplică interesele lor înguste, financiare, practic, către tot ce se petrece în jurul lor, peste tot caută profit, au uitat de toate, poate câteodată mai aruncă câte un os poporului și chiar mă gândeam foarte mult la cazul Șor, la cazul „Edelweiss”, la cazul fundației dlui președinte a țării, dl Dodon. Ei foarte mult se aseamănă cu Cotovschi, un șoim răzbunător, adică au furat, le place această imagine de haiduc care fură, dar dă și la alții ceva ce mai scapă de pe masă. Apropo, eu sunt cimișlian și pe la noi pe acolo au fost ortaci de-ai lui Cotovschi, care povesteau că nu împărțeau ei nimic la cetățeni, doar de beau undeva la o masă și nimerea vreun sărman…”

mai mult la : www.europalibera.org

Lasă un răspuns