Valeriu Munteanu „Domnule Chifu, ieșiți la lumină. Altfel, să vă fie fie Rușine!”

0
1092

Mișcarea democratică și antioligarhică din Republica Moldova nu este singură. Ne susțin cetățenii Republicii Moldova, cei de acasă și cei din diasporă, Comisia Europeană și Parlamentul European, precum și majoritatea guvernelor statelor membre. Din România ne susține opozita și în primul rând PNL condus de Ludovic Orban. Ne susțin și cele mai importante organizații românești din societatea civilă. Aceasta înseamnă că le pasă de noi, că încă mai cred în parcursul european al Republicii Moldova, iar regimul anti-european Plahotniuc-Dodon este izolat pe plan internațional.

Deranjat (cu nuanțe de înspăimântare) de perspectiva pierderii alegerilor parlamentare, ceea ce ar însemna pierderea puterii și a privilegiilor, Plahotniuc s-a gândit, nici mai mult, nici mai puțin, decât să-i împiedice să candideze, chiar pe unii dintre cei mai proeminenți liderii ai opoziției, Maia Sandu și Andrei Nastase. În acest scop a pus la cale o „Operațiune” de dezinformare tipic kaghebistă, cu numele de cod “Open Dialog”. Televiziunile din trustul de presă al democraților, site-urile lor fantomă de pe “Lista rușinii” au turnat tone de zoaie peste Maia Sandu și Andrei Năstase. Liderul PD a ajuns pană acolo încât a înființat și o comisie parlamentară ca vector al dezinformării și al propagandei negre. Iar minciunile și dezinformarea au curs gârlă în urma acestei comisii formată în exclusivitate din deputați democrați și socialiști.

Carl Marx spunea că stafia comunismului bântuie Europa. Spațiul virtual al Republicii Moldova este bântuit de alta stafie, Iulian Chifu, un fost consilier al lui Traian Băsescu, care acționează, din păcate, ca agent de influență al lui Vladimir Plahotniuc.

Sub pretextul unei “analize” publicate pe site-ul renegatului Anatolie, care s-a lepădat de Partidul Liberal în favoarea lui Plahotniuc, Chifu adună și el pietre de pe jos și aruncă în Maia Sandu și Andrei Năstase.

Chifu pretinde cu prefăcătorie că ar simpatiza opoziția și este doar un sfătuitor de bună credință, o învață ce să facă, de la înălțimea lui de “analist”. Ii ceartă pe Sandu și Năstase că au ignorat comisia lui Plahotniuc și ii coboară, în același timp, la nivelul băltoacei politice moldovenești, pentru a transmite electoratului mesajul că “toți sunt la fel” cu scopul de a demobiliza electoratul opoziției.

Chifu ar trebui să știe că sfaturile nesolicitate sunt nepoliticoase, iar dumnealui nu i-a cerut nimeni sfatul, sau cel puțin nu opoziția democratică. Mai degrabă Chifu ar trebui să-l sfătuiască pe Plahotniuc, să încheie cu dumnealui un contract de consultanță, înregistrat în contabilitate și să plătească taxe și impozite pe banii pe care i-ar încasa legal de la „cei trei trandafiri” pentru sfaturile sale. Așa ar fi mult mai cinstit și transparent. Și dacă domnul Chifu s-ar poziționa cinstit alături de Plahotniuc, poate chiar am intra în dialog cu dumnealui. Odată ce și-ar declara interesul am ști că vorbim cu un om al lui Plahotniuc și ar exista un dialog civilizat și în cunoștință de cauză între reprezentanți ai părților opuse ale spectrului politic.

Comentariul d-lui Chifu la postarea d-lui Munteanu | Iulian Chifu : Opiniile sunt libere. Daca vrei tu sa te faci de ras… e la liber. De decenta si bun simt nu cred ca merita sa-ti vorbesc. Nu intra in vocabularul arivistilor politici. Da, stiu ca locul pe liste costa … Deci pentru tine, nu am decat trei cuvinte: ignore, ignore, ignore…

Însă, până nu iese la lumină, domnul Chifu ar trebui, mai bine, să tacă, iar în caz contrar, să vă fie Rușine.

Valeriu Munteanu

Lasă un răspuns